Virusbeveiliging

Bescherm uw apparaten en data met een (betaalde) virusbeveiliging. Een virusscanner of anti-virus is tegenwoordig zeer belangrijk. Daarbij kunt u kiezen voor gratis varianten, maar ook betaalde! We leggen graag uit welke varianten er zijn.

Zakelijke virusbeveiliging

Een virusscanner is een essentieel onderdeel van antivirussoftware. Het scant de harde schijf om schadelijke software op een computer of telefoon te detecteren. Het doel van een virusscanner is het beoordelen en identificeren van bedreigingen van virussen en andere schadelijke programma’s.
Er zijn veel verschillende virusscanners van diverse aanbieders die alleen hun eigen functies hebben. Veel virusscanners zijn bijvoorbeeld ook in staat om  downloads te scannen en te kijken of ze virussen bevatten voordat je ze installeert.
Een goede virusscanner zorgt ervoor dat er geen virussen of andere schadelijke bestanden op jouw systemen komen te staan.

 

Betaalde virusscanners

Deze bieden vaak extra opties die erg handig kunnen zijn om veilig te internetten. Zo bieden ze bijvoorbeeld parental control, anti-diefstal, automatisch back-up maken enz.
Ook kan het gebruikersgemak veel verschillen per virusscanner.
Dit is de reden dat wij al jaren gebruik maken van Bitdefender Endpoint Security. Een groot deel van onze klanten gebruikt de zakelijke versie om hun computers, servers en mail te beveiligen. 

Bitdefender antivirus bevat een firewall, antivirus, antimalware, bestandsbescherming, encryptie, scannen van USB-opslagapparaten en meer. Voor servers is het ook mogelijk om Exchange te beveiligen. Gebruikers worden niet lastiggevallen met allerlei meldigen, deze beveiliging werkt stilletjes op de achtergrond en kan door ICT United op afstand netjes gecontroleerd en ingesteld worden.

 

Gratis virusscanners

Het is echter niet perse nodig om een betaalde virusscanner aan te schaffen, omdat de meeste computers standaard geleverd worden met antivirussoftware. Dit is in ieder geval zo bij Windows computers en Macbooks. Deze systemen zijn hierdoor al beter beveiligd dan voorheen toen er nog geen standaard antivirusprogramma aanwezig waren.

 

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.